Nieuwsupdate 15 april 2022

Aan de zustergemeentes in de Oekraïne, Roemenië en Hongarije hebben we de Paasgroet overgebracht
uit Johannes 3 vers 16:

Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Een bemoediging voor alle (vrijwillige) hulpverleners die onder vaak moeilijke omstandigheden zovelen elke dag weer van onderdak, zorg en voeding voorzien.  Blijft u voor hen bidden. Vele voedselpakketten worden dagelijks gemaakt voor hulpverlening lokaal en voor in de oorlogsgebieden

Onderstaand weer een aantal berichten van de contacten in West Oekraïne

Ds. Pocsai te Csongor:
De oorlog in Oekraïne duurt al bijna 2 maanden. Godzijdank is de situatie hier in Transcarpathia rustig en vredig, vooral in ons kleine dorpje Csongor. Veel mensen zijn verhuisd of zijn tijdelijk naar het buitenland. We zijn met vele vluchtelingen die helpen met de vele werkzaamheden. Er waren mensen die bloemen kochten en anderen planten ze onder de straatborden. Wij danken hen heel erg. Er zijn mensen die snoeien, het land beplanten en grondwerk met de tractor doen. Langzaam keert het leven terug in ons dorp. Dit is slechts een klein situatieverslag voor degenen die op welke manier dan ook verbonden zijn met Csongor. Ik wens de thuisgeblevenen volharding, en degenen die tijdelijk of permanent verhuisd zijn, Csongor dorp verwelkomt je altijd thuis.

Voor de vluchtelingen houden we naast de reguliere kerkdiensten aparte diensten in het Mission Centre. De kinderen krijgen Bijbel les en helpen mee in de gaarkeuken.

Fotos Csongor: werkzaamheden op de akkers, snoeien druivenstruiken, dorp opvrolijken met violen

Ds. Albert Cseresznye te Hetyen:
Voor de vluchtelingen kopen we elke week vlees en we zamelen groenten in bij de kerkleden. De laatste tijd hebben we 40-70 vluchtelingen, het is wisselend.

Vorige week en deze week hebben we voedsel gestuurd naar plaatsen waar oorlog is.
Deze week hebben we 300 voedselpakketten, 600 broden en water verstuurd.
De hulp is al op de bestemming aangekomen. Ds. Peter Szeghljanik te Csonkapapi  regelt het transport
naar Kiev en de andere plaatsen waar oorlog is.

Bovenste foto: Voedselpakketten klaar voor transport naar oorlogsgebied
Onderste foto: Vluchteling kinderen krijgen Bijbelles

Foto boven: De kinderen hebben met stoepkrijt Pasen uitgebeeld

Ds. Beres te Szernye:
Ook hier worden de vluchtelingen opgevangen en worden activiteiten ontplooid voor hen. De gemeenteleden voelen zich gesterkt door een muur van gebed wat hen staande houdt.

Bid voor kracht en sterkte
Bid voor vrede
Bid voor alle vluchtelingen
Bid voor alle hulp en helpers