Winteractie “Samen Bouwen” in Oost-Europa

Door: diaconale commissie Samen Bouwen

Helpt u de armen in Roemenië, Oekraine en Servië de winter door??

De R is weer in de maand. Dat betekent dat de winter er weer aankomt. Ook betekent het voor ons lekker de kachel of verwarming aan als het weer wat frisser begint te worden.
Voor ons vanzelfsprekend, in Oost-Europa vaak een probleem. Er wonen daar heel veel mensen die geen geld hebben om hun gasrekening te betalen. Misschien kunnen ze het wel betalen maar hebben dan geen geld over om eten te kopen. Ook daar heerst te recessie! Nog vele malen erger dan bij ons! Er is grote werkloosheid en de prijzen van de levensmiddelen zijn enorm gestegen!
Voor deze mensen organiseert de diaconale commissie Samen Bouwen ook dit jaar weer de winteractie. Het doel van deze actie is om geld in te zamelen om de mensen financieel te ondersteunen met het betalen van hun gasrekening of de aanschaf van eten.
Dankzij alle gulle giften van de kerkleden van de Hervormde Gemeente Oldebroek is er afgelopen jaar ruim € 9000,- bijeen gebracht. Hiermee zijn een groot aantal mensen geholpen om de winter door te komen.
Dit jaar zijn er 10 gemeenten in Oost-Europa die om hulp vragen’. Helpt u weer mee??
U/jij kunt uw/jouw bijdrage rechtstreeks storten op het bankrekeningnummer van de diaconale commissie Samen Bouwen: 34.84.25.880 onder vermelding van “Winteractie Samen Bouwen”.
Ook is het mogelijk om via een eenmalige machtiging(zie september uitgave van Hervormd Oldebroek) een bedrag van uw rekening af te laten schrijven. Deze machtiging kan op de zondagen 3, 10 en 17 oktober a.s. ingeleverd worden in de daarvoor bestemde dozen bij de uitgang van de Dorpskerk en Maranathakerk.

WILT U ALSTUBLIEFT GEVEN!!!