Winteractie 2007-2008 Hervormde Gemeente Oldebroek

Door: Jeroen van t Hul

Op zondag 16 september jl. heeft de Jeugdraad van de Hervormde Gemeente in Oldebroek het startsein gegeven voor de winteractie Reik Margareth de hand.
Deze winter gaat onze jeugd geld inzamelen voor de bouw van een kerk in Raho (Oekraine). De Reformatorische Gemeente in Raho houdt tot nu toe haar kerkdiensten in de huiskamer van zuster Margareth. Helaas kan zij in haar huiskamer maar een 20-tal mensen ontvangen. Aangezien in Raho veel meer mensen graag willen deelnemen aan deze kerkdiensten, is een aantal jaren geleden is het idee ontstaan om in Raho een klein kerkje te bouwen. De bouw is gestart in 2005. Tot eind 2006 ging de bouw voortvarend. Maar dit jaar is de bouw gestagneerd. Door de enorme kostenstijgingen van bouwmaterialen is het financieel voor deze Reformatorische Gemeente niet meer op te brengen om de kerk af te bouwen. De Jeugdraad en onze commissie hebben besloten om zuster Margareth en haar Gemeente de hand te reiken. Samen willen wij deze winter geld inzamelen om ten eerste te helpen deze kerk af te bouwen en ten tweede een nieuw aan te stellen predikant (zij hebben op dit moment geen predikant) financieel te ondersteunen.
In het fotoalbum kunt u onder kerkbouw Raho al een indruk krijgen van de bouw van deze kerk.
Wij houden u via deze website op de hoogte van de diverse activiteiten van deze winteractie.
Mocht u nog vragen hebben over de winteractie of de bouw van deze kerk, dan kunt u natuurlijk t.a.t. contact opnemen met één van onze commissieleden.