Brandhoutactie: Help de armsten in Roemenië en Oekraine !

Door: Jeroen van t Hul

Ook dit jaar vragen wij uw steun voor de allerarmsten in Roemenië en Oekraine. Dit project, bekend onder de naam Brandhoutactie, is helaas nog steeds nodig. Onze beide predikanten zijn ook mee geweest naar bovengenoemde landen (Ds. Moehn in 2006, Ds. De Lange in 2007). Zij hebben ook ervaren dat steun aan de aller armsten nog steeds broodnodig is. Zij omschrijven dit als:

Ds. Moehn: Aardgas stroomt bij ons via de buizen in de straat onze huizen binnen. We denken er niet eens bij na. Maandelijks betalen we ons termijnbedrag en genieten van het comfort. Voor velen in Roemenië en Oekraine is het gas onbetaalbaar. Voor hen is ondersteuning door middel van de brandhoutactie van levensbelang!

Ds. De Lange: Als je eigenlijk al niet kunt rondkomen is het een probleem als het winter wordt en de kachel gestookt moet worden. Het is me in juni 2007 in gesprekken met kerkenraadsleden van Savadisla, Bakos, Nagypalad en Matyfalva opgevallen hoe nodig deze hulp is. Voor sommige gemeenteleden van kerken waar we vanuit Oldebroek contact mee hebben is het echt kiezen: of medicijnen kopen in geval van ziekte of de kachel aan. Bedragen waarvan wij in Oldebroek niet meer voelen dat we ze gegeven hebben maken een groot verschil in hoe een aantal Oekrainers en Roemenen de winter doorkomen. En dat voelen ze. Van buiten en van binnen!

Dankbaar zijn we dat u ons elke keer weer de mogelijkheid geeft om geld in te zamelen voor deze mensen. Vorig seizoen bijvoorbeeld hebt u in totaal € 6.635,- gegeven! We hebben daar broeders en zusters in Savadisla, Bakos, Matyfalva, Csongor, Vinogradov, Nagypalad en Raho mee kunnen helpen. Daarnaast hebben wij € 1.500,- uitgegeven aan een gaarkeukenproject in Szernye. Hartelijk dank voor deze steun!

Ook deze winter willen wij weer graag hulp bieden. Daarvoor hebben wij wederom uw steun nodig.

Wij hopen en hebben er alle vertrouwen in dat u onze arme zusters en broeders ook dit jaar weer zult ondersteunen!

U/jij kunt uw/jouw bijdrage rechtstreeks storten op het bankrekeningnummer 34.84.25.880 van: diaconale commissie Hervormde Gemeente te Oldebroek, onder vermelding van: Help ze de winter door 2007/2008.

Wilt u meer weten over deze brandhoutactie, neem dan gerust contact op met één van de commissieleden.